Artrose heup/knie

Artrose heup/knie

Vergoeding fysiotherapie bij heup- en/of knie artrose
De therapeut speelt een belangrijke rol in de behandeling bij heup- en/of knie artrose, vooral op het gebied van voorlichting, advies, leefstijl en oefentherapie. Dit geldt voor een conservatief traject, maar ook voor- en na een gewrichtsvervangende operatie. 

De eerste 12 behandelingen uit de basisverzekering
Bij artrose in de knie- en heupgewrichten krijgt u 12 behandelingen fysiotherapie per 12 maanden vergoed uit uw basisverzekering. Voor andere gewrichten met artrose gelden deze vergoedingen helaas nog niet. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum. Dit houdt in dat u 12 keer met uw fysiotherapeut kan trainen betreft deze aandoeningen per 12 maanden.

De vergoedingen worden betaald uit de basisverzekering. De behandelingen uit uw aanvullende pakket, als u dit heeft, worden niet berekend bij deze behandelindicatie. Let op: Dit houdt echter wel in dat uw eigen risico hierdoor aangesproken wordt.

Als u hierover meer informatie wilt, kunt u contact opnemen via het telefoonnummer. Onze therapeuten kunnen dit verder aan u uitleggen.

Fysiotherapie

Werkwijze


Onderstaande tarieven gelden voor verzekerden die niet of niet voldoende aanvullend verzekerd zijn. In andere gevallen declareren wij de behandeling direct bij de zorgverzekeraar.

Het eerste consult bestaat uit een verplichte intake en onderzoek (code 1864 of 1870), waarna wij een zitting fysiotherapie/manuele therapie (code 1000 of 1200) reserveren voor behandeling. Deze eerste zitting duurt dan ook langer, namelijk 50 minuten. De vervolgafspraken hebben een duur van 25 minuten.

Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Niet nagekomen afspraken worden volledig in rekening gebracht.

Behandeling & Tarieven 2024


Behandeling Code Prijs
Zitting fysiotherapie 1000 €46,-
Zitting fysiotherapie aan huis 1001 €62,50
Zitting manuele therapie 1200 €57,-
Zitting manuele therapie aan huis 1201 €62,50
Screening en intake en onderzoek 1864 €60,-
Intake en onderzoek na verwijzing 1870 €60,-
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis 1871 €60,-
Medische Fitness (per kwartaal)   €130,-
     

 

logo

Gegevens

Fysiotherapie Gademan
Touwlaan 25
3401 CA IJsselstein