shockwave shockwavetherapie

Shockwave Therapie

Shockwave Therapie

Shockwave therapie is een moderne en doeltreffende behandelmethode die gebruik maakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Vervolgens verbeteren de geluidsgolven de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied, waardoor jouw pijn afneemt en het genezingsproces word versnelt. Shockwave therapie is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures.

De effectiviteit van Shockwave therapie
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde homeostase ontstaat, bloedcirculatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Het verminderd direct de pijn waardoor u beter gaat bewegen. Beter bewegen draagt weer bij aan een beter en natuurlijk herstel. Shockwave therapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

Indicaties voor het gebruik van shockwave therapie

  • Hielspoor
  • Achillespeesontstekingen
  • Slijmbeursontstekingen
  • Elleboogontstekingen (tennis/golferselleboog)
  • Verkalkingen op pezen van schouder
  • Kniepees problematiek
  • Scheenbeenklachten (shin splints)

Vergoeding Shockwave therapie
Shockwave therapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar en gewoon gedeclareerd als een fysiotherapeutische behandeling. Shockwave therapie is altijd een onderdeel van de behandeling en zal niet de enige techniek zijn die tijdens de behandeling wordt gebruikt. Denkt u in aanmerking te komen voor shockwave therapie of bent u doorverwezen door een specialis dan bent u bij Fysiotherapie Gademan aan het juiste adres. Bij overige vragen kunt u natuurlijk terecht bij één van onze medewerkers.

Fysiotherapie

Werkwijze


Onderstaande tarieven gelden voor verzekerden die niet of niet voldoende aanvullend verzekerd zijn. In andere gevallen declareren wij de behandeling direct bij de zorgverzekeraar.

Het eerste consult bestaat uit een verplichte intake en onderzoek (code 1864 of 1870), waarna wij een zitting fysiotherapie/manuele therapie (code 1000 of 1200) reserveren voor behandeling. Deze eerste zitting duurt dan ook langer, namelijk 50 minuten. De vervolgafspraken hebben een duur van 25 minuten.

Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Niet nagekomen afspraken worden volledig in rekening gebracht.

Behandeling & Tarieven 2024


Behandeling Code Prijs
Zitting fysiotherapie 1000 €46,-
Zitting fysiotherapie aan huis 1001 €62,50
Zitting manuele therapie 1200 €57,-
Zitting manuele therapie aan huis 1201 €62,50
Screening en intake en onderzoek 1864 €60,-
Intake en onderzoek na verwijzing 1870 €60,-
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis 1871 €60,-
Medische Fitness (per kwartaal)   €130,-
     

 

logo

Gegevens

Fysiotherapie Gademan
Touwlaan 25
3401 CA IJsselstein