Specialisaties

Shockwave therapie

.

Shockwavetherapie is een moderne en doeltreffende behandelmethode die gebruik maakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Vervolgens verbeteren de geluidsgolven de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied, waardoor jouw pijn afneemt en het genezingsproces word versnelt. Shockwave therapie is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures.

.

De effectiviteit van Shockwavetherapie

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde homeostase ontstaat, bloedcirculatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Het verminderd direct de pijn waardoor u beter gaat bewegen. Beter bewegen draagt weer bij aan een beter en natuurlijk herstel. Shockwavetherapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

.

Indicaties voor het gebruik van shockwavetherapie

  • Hielspoor
  • Achillespeesontstekingen
  • Slijmbeursontstekingen
  • Elleboogontstekingen (tennis/golferselleboog)
  • Verkalkingen op pezen van schouder
  • Kniepees problematiek
  • Scheenbeenklachten (shin splints)

.

Vergoeding Shockwave

Shockwavetherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar en gewoon gedeclareerd als een fysiotherapeutische behandeling. Shockwave is altijd een onderdeel van de behandeling en zal niet de enige techniek zijn die tijdens de behandeling wordt gebruikt.

Denkt u in aanmerking te komen voor shockwavetherapie of bent u doorverwezen door een specialist dan bent u bij Fysiotherapie Gademan aan het juiste adres. Bij overige vragen kunt u natuurlijk terecht bij één van onze medewerkers.

.

Fysiotherapie & Manuele Therapie Gademan Gezondheidscentrum 't Steyn
Touwlaan 25
3401 CA IJSSELSTEIN

Telefoon: 030 - 68 88 560
E-mail: lieke@fysiotherapiegademan.nl
(Afspraken enkel telefonisch en via onze website)

KvK-nummer: 59943718

Bij ons bent u in goede handen