Specialisaties

Echografie

Door korte lijnen met zeer gewaardeerde collegae (para)medici kunnen wij bij Fysiotherapie en Manuele Therapie Gademan binnen 5 werkdagen een echografie voor u regelen.

Wat is het?

Echografie is een onderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van geluidsgolven om te bekijken of er afwijkingen zijn in het lichaam. Deze geluidsgolven zijn voor het menselijk oor niet hoorbaar.

Op de huid wordt een apparaatje geplaatst dat de geluidsgolven uitzendt. Deze geluidsgolven worden door verschillende weefsels teruggekaatst. De teruggekaatste geluidsgolven (echo’s) worden door hetzelfde apparaatje weer opgevangen en door middel van een computer op een monitor in beeld gebracht.

Bijwerkingen en risico’s

Echografie wordt al meer dan vijfentwintig jaar op grote schaal toegepast. Tot nu toe zijn in de praktijk en in wetenschappelijk onderzoek geen nadelige gevolgen of schadelijke effecten naar voren gekomen. Een garantie dat onbekende ongewenste effecten nooit zullen optreden, is niet te geven. Voor de zekerheid wordt aangeraden alleen een echo te maken als deze nuttige informatie kan opleveren.

Fysiotherapie & Manuele Therapie Gademan Gezondheidscentrum 't Steyn
Touwlaan 25
3401 CA IJSSELSTEIN

Telefoon: 030 - 68 88 560
E-mail: lieke@fysiotherapiegademan.nl
(Afspraken enkel telefonisch en via onze website)

KvK-nummer: 59943718

Bij ons bent u in goede handen